GECİKME ZAMMI

6183 sayılı kanuna göre takibi yapılan devlete ait borçların (kamu borçlarının) geç ödenmesi halinde gecikme zammı oranı, 21.05.2024 tarihinden itibaren aylık %4,5 olarak uygulanmaktadır. Gecikme zammı, 02.01.2004 tarihinden beri günlük olarak hesaplanmaktadır. Bu nedenle 15 gün geç ödenen bir borç için gecikme zammı, geçerli oranın yarısı olarak…

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI (GEKAP) Bilindiği üzere plastik poşetler için geri kazanım katkı payı, 1 Ocak  2019 tarihinde başlamıştı. Bu uygulama, diğer kalemler için de 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlamıştır. Katılım payları alınacak plastik poşet dışındaki diğer kalemler başlıca şöyle; ambalajlar, bitkisel yağlar, elektrikli ve elektronik eş…

E-DÖNÜŞÜMLER

19 Ekim 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre; ÖNEMLİ bazı değişiklikler yapılmıştır. Özet bilgiler şöyle; 1- Kağıt olarak belge kullanabilen (yani e-fatura kullanıcıları hariç) tüm mükellefler (basit usuldeki mükellefler dahil); a) Bir günde mükellef olmayan bir kişiye kesilecek fatura toplamı, vergiler dahil 30bin TL'…

ZORUNLU B.E.S. HAKKINDA

1- Beş ve üzeri çalışanı olan işverenler için 1 Ocak 2019 tarihinde başlamıştır. Bu kesinti zorunluluğu, 18-45 yaş aralığında emekli olmamış her çalışan işçi için geçerlidir. 3- Çalışan sayının tespitinde Türkiye genelinde tüm işyerlerinizde çalışanların sayısına bakılmaktadır. Merkez işyerinizde 3 ve diğer şubenizde 2 işçi çalışıyorsa, işveren o…

POŞET BEYANNAMESİ

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI BEYANNAMESİ  04.4.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe (05.2.2020 tarihinde yapılan değişiklikler sonrasında) göre:  1- Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi isimli bu beyanname; şirketler için her ay, diğer mükellefler için üç ayda bir verilecektir. 2- Plastik poşet satışı yapan tüm mükellefler için üç a…

CEZALARINIZ KATLANMASIN

SGK, sigortasız-kaçak çalıştırılan işçiler ile ücreti düşük olarak gösterilen işçilerin bilgileri için çeşitli yöntemlerle tespit yapmaktadır. Bu hususta vergi daireleri, hastane, okullar, belediye, banka, noter vs. tüm resmi daireler öğrendikleri bilgileri SGK’ya liste ile her ay bildirmektedir. Bu hususta en sık karşılaşılan durumlara ilişk…

BELGE ZORUNLULUĞU OLAN MESLEKLER

* Resmi Gazete'de muhtelif tarihlerde yayımlanan tebliğler ile belge zorunluluğu olan meslek sayısı her geçen gün artmaktadır. Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun açıklamasına göre; belge zorunluluğu getirilmesi planlanan meslek sayısı ilk etapta 226'dır. Bugün itibariyle zorunluluk getirilen meslek sayısı 204'tür. * İş yerlerinde gerçek…

E-posta Girişi
E-Mükellef Girişi